Succéår för Sabina Kleväng Callert

Listorna är klara! Svensk hundkapps statistikguru Bosse Ländin har i vanlig ordning sammanställt infon från databasen och nu kan SportPress stolt presentera årets mest intressanta läsning. Extra grattis på sin plats till våra svenska tränarchampions – flest segrar under året – Sabina Kleväng Callert och Mike Berglund!

Svensk rikschampion på tränarsidan. I topp även som uppfödare.

Och dessutom ägare och tränare till hunden (Greycraft Like) som toppar listorna över både antal segrar och mest prispengar under året.

Sabina Kleväng Callert och Kennel Greycraft har onekligen haft ett magiskt succéår 2021.

Sabina och Erik Callert efter SM-segern med Greycraft Like.

Vinstrikaste tränare var dock en förstaplats som Sabina missade, här var nämligen Jan Hansen, 7HS, några tusenlappar bättre. Och vinstrikaste uppfödare blev Kennel Quliqa som ju under året bland annat vann både Breeders Oaks och Avelsloppet.

På whippetsidan var Mike Berglund med sina 26 segrar med god marginal tränarchampion och Berglundarnas Kennel Raceheart’s tog också med mycket god marginal hem titeln segerrikaste uppfödare (76 segrar — svårslaget?) samt även vinstrikaste uppfödare.

Mike Berglund, tränarchampion, whippets.

Vinstrikaste tränare blev K-G Harrysson, ÖHK.

Vinstrtikaste whippet i kronor räknat blev KG Harrysson-tränade S Monkey Man, uppfödd av Kennel Steel Success, men i antal segrar kom även MB Marius Black (tränas av K Bohman Ramsin, SHS) och S Der Kommisar (tränad av Thomas Persson, SHS) upp i lika många, sju, som S Monkey Man.

I Danmark toppar Heidi Föhns och Jesper Sötofte (KVF) med mycket god marginal på tränarsidan vad gäller greyhounds och Rikke Bankov (GGK) är segerrikaste whippettränare. Som vanligt finns danskarna med i tränarstatistiken, men räknas förstås bort i den svenska ”poolen”.

Segerrikaste whippet på danska sidan var Flying Super Kid och segerrikaste greyhound veteranen Pennys Shiner.

Observera dock att vad gäller danskarna så finns de inte med i alla listor. De har t ex egna tabeller vad gäller segerrikaste hundar och finns inte med på uppfödarlistorna och inte heller i några vinstrikast-listor, eftersom deras prispengar inte finns med i databasen. Dock finns danska avelstikar- och de hanar som danska uppfödare använt med i den kompletta statistiken.

Trevlig läsning och Gott Nytt År 2022!

OBS: Om något fel skulle upptäckas eller andra synpunkter kring statistiken så kontakta Bosse Ländin, inte SportPress. Vi uppdaterar listorna vid behov endast om det kommer ev ändringar från Bosse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...