Greycraft Like försvarade sin titel

Greycraft Like försvarade sin titel i Sprinterderbyt på Åkers kanal. Från sin innerbox tog han
resolut tag i taktpinnen och skaffade sig den ledning han behövde för att kunna nå spets in i kurvan.

Favoriten utmanades närmast av snabbaste kvalvinnaren Ray Ray (Michael Lundberg), som hade box 6, men kunde hålla undan och vinna på snabba 18,40 två längder före Ray Ray som i sin tur var 2,5 längder före mycket positive årsdebutanten/rookien Mr Icepaw (Peter och Theres Lindström) på tredje plats.

Övriga finalister kom tyvärr bort i en trång situation vid ingången till kurvan. Små marginaler i täta kortlopp med fulla heat. Fyra och närmast utanför pallen kom Ootori (Karin Bergman), femma Lars Wicanders Avellano och sexa Team Greycrafts Best of Best.

– Vi fick bra förutsättningar från box ett och Like fick till en riktigt bra start, han bombade iväg till ledningen på ett par steg och bara drog iväg. Vid utgången från kurvan kändes han ganska ohotad och det går inte beskriva känslan av att han vinner Sprinterderbyt en gång till. Makalöst, sa tränaren Sabina Kleväng Callert efter storsegern.

Greycraft Like överst på pallen. Foto: Tommy Berglund/SHS

Kleväng Callerts andra finalhund fick emellertid nöja sig med en undanskymd placering.

– Tyvärr stod Best of Best på tvären efter en olycklig kurva och där var loppet över för hans del. Men nu laddar vi om båda killarna för SM om en vecka och firar på sedvanligt vis med bubbel och pizza, sa en nöjd tränare och ägare.

Trångt värre in i böjen, men Greycraft Like och Ray Ray hann undan från stöket bakom. Foto: Eva K Stoneface
Greycraft Like når mållinjen först, Ray Ray tvåa. Foto: Steinar Holmström

Att Team Greycraft dessutom vann ”C-finalen” med Bohemian Rhapsody gjorde knappast dagen sämre. Den unga tiken utnyttjade den lucka som uppstod i första sväng när det blev väldigt trångt mellan fyra hundar som tampades om ledningen. Tiden blev 18,92 (K2), Tvåa blev Stunning Diesel 1,5 längd efter och med favoriten Skorpios hack i häl.

Finalen strax under Sprinterderbyt (”B-finalen”), Siluettloppet, blev en fin seger för Midlandahunden Secret Lover (Stunning Romeo-Secret O’Sarah), tränad av Sofia Lundberg, som innan mål kom ikapp ledande Here Again och vann med en längd på 18,75 (K1). Trea blev Killer Queen en halv längd längre bak.

Dagens veteranlopp togs hem av Midlandahunden Crimdon Hunk, tränad av Catrin Sandgren. Tiden 18,85 (K2).

Whippet Derbyt fick en väntad och välförtjänt vinnare i favoriten S Monkey Man (Hanne Andersen/Karl Gustav Harrysson från Örebro HK) på snabba 19,55 (K05).

Fler vinnare denna dag:

Karin Bergmans Don Amarillo (Stunning Romeo-Nelly Melody) vann ett sprintlopp på K1-tiden 18,81.

Micke Rodins Hold On Maui (Droopys Jet-Triangle Maui) visade sig stå distans alldeles utmärkt och vann sitt första 550-lopp på 32,87 (M2).

Sprinterderby-vinnaren Greycraft Likes helsyster Stunning Nala (Kari Lius tränar) vann ett annat 550-lopp på 32,96 (M2).

Börje Truvé-tränade och Hanna Vaattovaara-ägda Afrodite (Xanté – Ylva) vann dagens andra whippetlopp på 21,71 (K15).

Monkey Man och K-G Harrysson. Foto: Tommy Berglund/SHS

– En väl genomförd och spännande tävlingsdag där ett förväntat regn aldrig kom men ersattes av en
dag med mycket hög luftfuktighet som påverkade både hundar och människor. Vi hade bra med publik också, runt 50 åskådare, berättar värdklubbens Lars Wicander, som bistått bloggen med en tävlingsrapport.

Till hundkapp.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...