Berglunds dominerade Diamantjakten

Samtidigt som SHS körde SprinterDerbyt arrangerade Cimbria HK en tävling för lägre klassade greyhounds samt Diamantjakten för whippets i samarbete med 7HS på Borås Greyhound Park. Diamantjakten blev en stor framgång för Mike och Martina Berglund.

Tre egentränade vinnare fick MB Hund och Hobbys Mike Berglund lyfta upp överst på prispallen och dessutom fick Berglunds som uppfödare (Racehearts) se ytterligare två vinnande uppfödningar i de olika klasserna i Diamantjakten.

Rookiekullen efter Elmore och MB Elisabeth Swann vann två lopp. Först vann Linda Ståhls MB Wolverine Diamantjakten för K17 och sedan vann Berglunds med egentränade MB Marvel i klassen för K14. Ett av syskonen, MB Scarlet, kom dessutom tvåa i ett annat lopp. Mike Berglund vann även med lite äldre MB Maz i klassen för K16 och med MB Leia som var lite snabbare än brorsan MB Anakin (Åsa Tapani) vilken därmed förlorade för första gången i år efter tre raka segrar i K12-klassen..

Racehearts-uppfödningarna som vann var alltså dels MB Wolverine, dels några år äldre MB Clefairy som vann K11-klassen för sin ägare och juniortränare William Bliding.

– Vi är jättenöjda. Hundarna är hela och friska och vi fick bra placeringar med oss, de gjorde bra prestationer i sina respektive klasser och vi kunde också glädjas åt våra uppfödningar som också presterade bra, konstaterade Mike Berglund efter tävlingsdagen.

Mike och Martina Berglund var nöjda med tävlingsdagen.

Extra nöjd var han med att MB Leia visade finfin form, inför en trolig finalsatsning i tik-SM.

– Löpsegheten är borta och hon gjorde det bra i dag.

Överlag var Mike Berglund belåten med tävlingsdagen.

– Det var en trevlig tillställning och det är ett bra koncept det här med snäva klasser vilket ökar chanserna för jämna och spännande lopp. Sedan hade det väl varit ännu mer spännande med fler hundar i loppen, men det blev bra som det var.

Mike Berglund med MB Marvel överst på pallen. Foto: Max Werdelin/7HS

Återstående whippetklasser i Diamantjakten vanns av Anna-Karin Ahlanders Burning Love (K20-klassen), ytterligare en seger för 7HS som ju även Mike Berglund representerar, samt Linda Ståhls (SDA-GHK) Elmore (Moves Like Jagger – Yankees Arizona) som vann snabbaste klassen, K09, på 20,65.

Elmore fick alltså både vinna själv och se två av sina valpar vinna lopp (MB Wolverine och MB Marvel). En extra kul detalj denna tävlingsdag.

På greyhoundsidan bjöds två stängda lopp för klass 5-hundar (”Vi i Femman”) och ett lopp för högsta klassen. K5-loppet på sprint gick till familjen Frendins (7HS) JumpingJackFlash (Space Barley – Westmead Grainne) som därmed vann sin första seger i tredje starten.

JumpingJackFlash tog sin första seger. Foto; Max Werdelin/7HS

Medeldistansloppet för klass 5 fick också se en hund spräcka segernollan, nämligen Lasse Feiffs (SDA-GHK) Keops Una-Y (Keop´s Pascal – Keop´s Rolex) som efter nio pallplatser nu vann sitt första lopp i 13:e starten.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är UnaY-768x1024.jpg
Lasse Feiff och Keops Una-Y. Foto: Max Werdelin/7HS

M1-loppet på medeldistans blev riktigt spännande med de två danska gästerna Ballinakill Ian och Black Baccara Rose länge i täten, men på upploppet spurtade Stockholmsklubbens Kashira (Space Barley – Yu Baba) förbi och vann för sin tränare Nils Bohman. Dock för dagen startad av Hans Bohman. Tiden blev 29,88.

Den tiden slogs dock sedan med god marginal av SM-final-satsande duon Mad In Motion (Anette Forsberg) och Bernies Joe (Ewa Johansson) i träningslopp efter tävlingarna. Mycket intressanta SM-genrep för dessa båda hundar.

Arrangerande Cimbrias ordförande Nina Bliding, som alltså fick se sin MB Clefairy vinna under dagen, var nöjd med tävlingsdagen:

– En fantastiskt trevlig tävling och kul med så många som kom. Ett speciellt tack till 7HS som både lånade ut anläggningen till oss och ställde upp med funktionärer, liksom SDA-GHK, de ska också ha tack för hjälpen. En mycket lyckad samverkan mellan våra tre banor som vi är väldigt glada över.

– Tanken bakom den här tävlingsdagen var att lyfta fram hundar som annars inte får stå så mycket i centrum och vi fick mycket bra respons på det, vilket vi tar med oss. Och kul att kunna erbjuda en bra tävlingsdag för whippets. Alla fick synas och stå lite i rampljuset, alla fick priser och blev sedda och verkade vara glada och nöjda efteråt.

Cimbrias ordförande Nina Bliding övervakar tävlingarna och väntar på att dela ut fler HP till alla deltagare. Foto: Max Werdelin/7HS

Nästa gång tror Nina Bliding att Cimbria ska kunna hålla sina tävlingar hemma på Tommarpsbanan:

– Just nu fungerar allt stabilt och bra, vilket vi har all fokus på för närvarande. Vi siktar på att hålla våra hemmatävlingar den 28 augusti enligt plan.

Till hundkapp.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...