Första segern för Frizz Gerald

Fyra pallplaceringar på fem starter – men på onsdagen kom den första segern för talangfulle Frizz Gerald och Lina Holmström. Kanske kan han vara en kandidat för SM nästa år.

Frizz Gerald (Laughil Blake – Droopys Frizz) fyller två år först i augusti och är ett av flera framtidslöften som visat upp sig hittills på Borås Greyhound Park under SM-veckan. Den fjärde SM-dagen, dock utan några mästerskapslopp på programmet, slog han till och spräckte sin segernolla i sjätte starten.

Lina Holmström med sin Frizz Gerald.

Att starta i SM-kvalen var dock aldrig aktuellt för unghunden som kom till Sverige och Lina Holmström (Stockholmsklubben SHS) när han var sex månader, efter tips från en hundkappkollega:

– Vi hade en vår med lite motgångar och hade lite magproblem med honom som gjorde att vi inte ville träna för hårt och för mycket. När han väl kommit ut på banan så har det inte blivit så många lopp och han har inte fått den träning som han behöver. Gerald är fortfarande väldigt grön i sina lopp och startar väldigt dåligt. Han låser in sig själv genom att inte hitta bättre vägar, berättar Lina Holmström.

– När det gäller SM så är Gerald för oerfaren och hade ingen vinstchans detta SM. Han har några tiondelar att kapa för att matcha eliten som gör upp på lördag.

Men i ett kringlopp på onsdagen i SM-veckan var det dags för Frizz Gerald att avlägga sitt maiden, som man säger inom galoppsporten. Det vill säga ta sin första seger.

– Den här gången valde vi att testa honom från ytterbox för att ge honom lite mer frihet första delen av loppet och det såg ut att gå bra. Han gick om på ut sidan i sista böj och såg väldigt stark ut på slutet. Hoppas på att med mer erfarenhet så kommer starten och speeden blir bättre, säger Lina Holmström.

Frizz Gerald vann på utmärkta 29,51, som belönades med en M2-klassning.

Tävlingskvällen innehöll ett banrekord i supersprint för whippets. Kerstin Erikssons (SDA-GHK) MB Bootstrap (Damien Rice-Wakeupcall) som tidigare under veckan kvalat in till veteranernas SM-final sprang 88 meter på vindsnabba 6,47 och var två hundradelar före måltvåan Lempira.

Loppet var namngivet efter och defilerades av Mike och Martina Berglunds championtik Wakeuppcall, för övrigt mamma till vinnaren. Wakeupcall vann själv SM Tik 2012 och 2013 samt blev årets tik 2012 och 2013 och året Whippet 2013. Nu fick hon gratulera sin son till banrekordet.

Banrekordhunden MB Bootstrap överst på pallen. I förgrunden vinnarens mamma och avelschampion Wakeupcall med sitt Årets hund-täcke från 2013. Foto: 7HS

Det snabbaste whippetloppet i övrigt blev även det en riktigt spännande historia, där Eva Peterssons (Örebro HK) MB Charmander (samma föräldrar som MB Bootstrap) fick nosen före hemmahundarna MB Bulbasaur och YM’s Helix. Fyra hundradelar skiljde mellan de tre första i mål! En riktig godbit för publiken.

Övriga whippetlopp vanns av Met Casta Diva (Mambo Jambo – Met Arabella) från Stockholmsklubben, Hanna Vaattovaara äger och Börje Truvé tränar, samt av 7HS-tränaren Mike Berglunds MB Elladora Black (King Of My Heart – Lady Grey).

En av veckans yngsta handlers fick lyfta upp sin hund överst på pallen sedan Camilla Johansson (Midlanda HK) tagit en snygg dubbel med egna uppfödningen Perfect (Kerberos Pearl – Mega Megu) och Shuffla. 14-åriga dottern Emelie Olsson är flitig på banorna och ett av hundkappens tvåbenta framtidshopp.

Emelie Olsson med vinnande Perfect. Foto: 7HS

SM-veckan fortsätter på fredag med fokus på whippets och deras C- till F-finaler i SM. På lördag är det stor finaldag på Borås Greyhound Park.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...