Hann fram i tid till Åkers – och vann

Det var nära att Michael Rodin tvingats stryka sin Holn On Maui från lördagens tävling på Åkers kanal – på grund av transporthinder. Men med lite hjälp hann både Rodin och hunden fram i tid. Och vann sitt lopp!

Utan en bil som fungerar är det svårt att ta sig till hundkappbanan, särskilt om man tävlar för Örebro HK och ska starta på Åkers kanal. Men Michael Rodin lyckades få skjuts till banan i sista stund och slapp stryka hunden. Det var minsann tur det, för Hold On Maui gjorde ett starkt lopp och vann sin final i Kanalserien.

En solskenshistoria ur hundkappens vardag.

Michael Rodin och Hold on Maui överst på pallen. Foto: Tommy Berglund

Den mest intressanta prestationen sportsligt sett hittade vi annars i ett lopp över 550 meter, där två andra SM-hundar möttes. Tik-SM-finalisten Kiiro och Sprint-SM-vinnaren Mr Icepaw som debuterade över medeldistans. Den senare lyckades alldeles utmärkt och vann på utmärkta 32,41 i sin 550-debut. Men även Kiiro imponerade stort som tappade start, men ändå var knappt slagen i mål och sedan klart först till harstopp. Det viskas om St Leger härnäst för urstarka Kiiro.

Även lovande Frizz Gerald gjorde en fin prestation i detta lopp som mycket väl kan ha varit en uppvärmning inför Svenskt GreyhoundDerby för samtliga startande.

– Det var ett litet äventyr för oss eftersom Mr Icepaw aldrig gått längre än 320 meter förut. Men vi har ju sett att han har stamina och det bevisade han ju nu, även om han såg lite konfunderad ut över målrakan, att haren aldrig ville stanna, ler Peter Lindström.

-Vi är väldigt glada över hans prestation, men han behöver nog ett par lopp till för att känna sig hemma på distansen och hålla fokus hela vägen. Tiden var jättebra, men kan säkert putsas på. Vi är supernöjda!

Theres Lindström och Mr Icepaw som vann sin 550-debut. Foto: Tommy Holmgren

Var Mr Icepaw går ut härnäst är inte helt bestämt, men en preliminär plan finns:

– Det finns en del trevliga lopp framöver, så vi fårt se. Men troligtvis blir det rookieloppet Greyhoundbilder.se närmast för Mr Icepaw och tidskval till Derbyt veckan efter det.

I Derbykvalen kommer även Ardrahan Justice att starta:

– Han är riktigt fin för dagen och vi tror att även han kommer att göra bra ifrån sig i Derbykvalen, säger Peter Lindström.

Här skriver Stockholmsklubbens Lars Wicander en rapport om lördagens tävling på banan:

Tävling veckan efter SM-veckan brukar vara svåra att fylla, då många av de bättre hundarna väljer att ta en paus inför kommande augustitävlingar med Derbyt. SHS valde därför att prioritera finaltävlingar i Kanalserien för hundar under klass 2 som hade samlat poäng i graderade lopp under vårsäsongen. Finalerna gick över 550m.

Det bjöds på tre finaler och vi fick tre välförtjänta vinnare i Ootori, Hold On Maui och Khaan som erhöll fina prispengar hederspriser och vinnartäcken.

Snabbaste finalvinnare var fina tiken Hold On Maui på 32,73. En härlig vinst för Micke Rodin som höll på att missa finalen då hans bil fick stopp på motorvägen vid Knivsta. Men han lyckades ta sig till banan med hjälp av familjen Järbyn som tur var! Tvåa här var Stunning Diesel och Amarillo.

Ootori vann en tät uppgörelse med kullbror Kashira efter att de två andra i loppet som slogs om ledningen i sista sväng (Avellano och Stunning Nala) kolliderat.

Khaan vann sin final knappt före Nina Ballerina och Don Amarillo. En populär seger för familjen Nyström.

SM-sprintvinnaren Mr Icepaw vann ett fint 550 lopp med 3 hundar på fina 32,41 huvudet före Kiiro!

Bra sprintvinnare idag var Cabra Slayer och Barbella.

Deacon Storm visade med seger på 320 på 30,22 att han inte har någon överman på sprint på whippetsidan!

En bra dag med runt 50 i publik och allt fungerade som det ska!

Michael Willén vann dagens enda whippetlopp och fick dessutom ta emot Hoovers och Odd Mollys championtäcken för 2020.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...