Grace Jones vann sin brors minneslopp

Mest känslosamt under Västerås HK:s jubileumsdag i helgen som gick? Tveklöst att Grace Jones vann sin egen favoritbrors minneslopp. Det var ett laddat ögonblick för hemmagänget i Team Paramour.

– Framför allt för Marielle (Lindström) som skapade det här loppet till minne av sin egen Gene Simmons som bröt hasen förra våren. Det är oftast hon som startar hundarna och det var mycket speciellt för henne att Grace Jones vann det här loppet, berättar Team Paramours Lars Marklund, tillika ordförande och harförare i Västeråsklubben.

Det hör till saken att egna uppfödningen Grace Jones (Vans Viking-Elsa Viola) och brorsan Gene Simmons stod varandra mycket nära under uppväxten, lite som om det var skrivet i stjärnorna att om någon skulle vinna hans minneslopp så var det just hon.

– De var bästa kompisar i kullen, så det gjorde det hela ännu mer speciellt, säger Marklund.

Marielle Lindström och Grace Jones överst på pallen. Foto: Eva K Stoneface

Att Grace Jones skulle vinna loppet var dessutom inte särskilt väntat, så det var ingenting Team Paramour hade förberett sig på.

– De flesta trodde att Arion skulle vinna, men exakt hur det gick till vet jag inte, jag var så fokuserad på att köra haren. Vi trodde kanske att hon skulle ha en chans att ta sig upp på prispallen, men att hon skulle vinna loppet var en stor överraskning för oss.

Det var Grace Jones första seger för året och den femte totalt i karriären, efter 20 starter.

Team Paramour hade ytterligare en kullsyster till start den här dagen, Git Gay, i Jubileumssprinten. Men hon fick nöja sig med en sjätteplats.

– Hon är precis efter sitt löp och hade mest annat att tänka på, så det gick inte så bra, förklarar Lars Marklund.

Loppet vanns i stället av en annan Vans Viking-hund, nämligen Marko Vuoppponens Napoleon (Vans Viking-Hjärta) som därmed också vann sin tävlingsdebut!

Ett medeldistanslopp för greyhounds för M3-klassen gav dagens bästa prestation på greyhoundsidan när Taisto Aaltos importtik Stunning Rose vann sin andra raka seger på en M1-tid och visade att här har familjen Aalto en hund för de lite större uppgifterna framöver.

Taisto Aalto och Stunning Rose efter dagens enda elittid på greyhoundsidan. Foto: Eva K Stoneface

I övrigt var det många whippetlopp den här tävlingsdagen på Västeråsbanan.

De snabbaste klasserna vanns av Michael Willéns Odd Molly (Wilson-Pepsi Bell), som var fem hundradelar före hans egen mycket lovande påläggskalv YM’s Nitro (Johnny Cash – Havana Club), samt av Admiral Rodney (Jamiroquai – Sweet Poppy), ägd och tränad av Örebros Katarina Nilsson, som var sex hundradelar före lovande YM’s Luna (Johnny Cash – Havana Club ), ägd och tränad av sin uppfödare Jonas Svensson.

Team Räserfräsarna från Stockholmsklubben var ”ofina” nog att ta en dubbel i sitt egen kennels ”Steel Success Veteranlopp” där Banzai vann före MB Davy Jones.

Steel Success fick dessutom njuta av att uppfödningen S Der Kommisar (Damien Rice – Darjeeling), ägd av Thomas Persson, vann Brittas Minneslopp samt att egenägda kullbrodern S Tarzan Boy kom tvåa i ett annat lopp – där vinnaren var Örebrotränaren Malin Petterssons Negrita (Jamiroquai – Sweet Poppy).

Steel Success-paret Torbjörn Ståleberg och Anncie Pettersson etta och tvåa i egensponsrade veteranloppet. Foto: Eva K Stoneface

Jubileumsloppet för whippets vanns av ÖHK-hunden HM Gargamel (MB Bootstrap – Soda Chic), tränad av K-G Harrysson och övriga whippetlopp den här dagen såg vinnarna MB Arcturus Black (King of My Heart-Lady Grey), ägd och tränad av Kjell Johansson, och Alecto (Xanté – Ylva), ägd och tränad av Minus Johansson från SHS, som vann Money For Nothing Rally för k18-klassen.

Dagen ramades in av Västerås HK:s 40-årsjubileum och blev mycket lyckad.

– Det var en hel del pompa och ståt, mer publik än vanligt, lite större rosetter, fler täckeslopp och större bucklor. Örebro och Stockholmsklubben uppvaktade med blommor och vi hade dessutom tur med vädret, förklarar en nöjd ordförande, Lars Marklund.

Laddat prisbord inför jubileumsdagen. Foto: Michael Willén

– Själv stod jag ju på innerplan och körde haren och hade inte jättekoll på publikplats, men vi fick jättemycket positiv feedback av alla som var här.

Kvällen innan tävlingarna firade klubben lite extra:

– Vi hade en jubileumsfest på banan med nya och gamla hundkappare, strax under 30 personer totalt och jättetrevligt.

Till hundkapp.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...