Lindbergdubbel på Kanis avskedsdag

Det var den absolut sista tävlingen på Kanisbanan utanför Älvsbyn. Då passade Katarina Lindberg från Årsunda på att skriva historia med en dubbelseger. Mycket nära en trippel var det dessutom.

– Jag har inte varit på Kanisbanan sedan 2010 så jag tyckte att det var dags när det nu var sista chansen att tävla här, berättar Katarina Lindberg för SportPress.

Det beslutet ångrar hon knappast. Fyra kullsyskon ur hennes egen kull (Quetesh Kennel) med föräldrarna Deneview Snowtoe och Hazel O’Hannah kom till start, varav tre egentränade. Det var ytterst nära att alla tre vann! Två segrar och ett andrapris blev facit.

Katarina Lindberg och hennes Chill’n Chilali. Foto: Britt Lindgren

– Vi har inte synts så mycket på banorna tidigare i år, för tikarna har löpt och varit mellan löp och valpvecka nästan allihop. Men nu börjar det äntligen släppa, berättar hon.

Chill’n Chilali fick hon hem igen från Blidingia Racing förra hösten eftersom hon stressade upp sig så mycket före tävlingarna att hon inte hade någon energi kvar när det var dags för lopp. Men miljöombytet tycks ha gjort susen precis som alla hoppats på.

– Kanske är det så. Hon är ju fortfarande väldigt energisk i sig själv, men uppenbarligen hade hon gott om energi kvar till loppet i dag. Hon tyckte väl att det var dags och bara drog iväg i loppet. Extra kul för hon har haft lite otur i tidigare starter i år, berättar Katarina.

Chill’n Chilali vann Kanis Elit på 17,87, en K2-tid.

Sedan gick Katarina Lindberg ut till det efterföljande loppet, Kanis Nåå Nåå, och vann igen med kullsystern Rumble’n Rose på tiden 18,37.

– Det var lite trassel id et loppet där några av de andra hundarna ställde till det lite för sig, men Rumble’n Rose fick ett fritt lopp från sin ytterbox och ska ju inte skämmas för sin seger, hon gjorde det fint. Extra kul också att jag fick se systern Gold’n Bell göra sin tävlingsdebut.

Den senare, som ägs av Mariana Bergvall, hade otur och gick omkull, men kom tillbaka bra till fjärdeplatsen till slut.

Slutligen var ytterligare en kullsyster, Fly’n Fiona, mycket när att vinna Kanis Hyästi Adjö-loppet, på medeldistans – men fick till slut se sig slagen av Rally (Vans Viking-Hjärta) med sex hundradelar. Vinnaren tränas av Nina Brännström från Skellefteå HK och tog sin tredje raka seger!

Rally vann sin tredje raka i ”Adjö till Kanis”-loppet Foto: Britt Lindgren

– Det var väldigt spännande hela loppet. Fly’n Fiona gjorde sin första start efter valpveckan och kanske är lite på gång nu, säger Katarina Lindberg.

Älvsbyloppet för de högst klassade på medeldistans blev en ny triumf för Lena Klöfvers Maria Maruschka (Kerberos Pearl – Mega Megu) som nyligen vann Breeders Oaks i Alingsås. Nu vann hon på dagens bästa tid på 510 meter.

Älvsbyloppet för whippets vanns av Norrbottens Hundkapps ordförande Carola Vånsjö-tränade Royal River (MagnificentMaxmillion – LegendOfmarilynmonroe) som ägs av Marie Nilsson. Hemmaseger, alltså.

En hemmahund vann även salukiloppet, nämligen Saria Hasa-tränade Ehaad Shariar.

Carola Vånsjö, ordförande i klubben som nu alltså tvingas lägga ner sin fina bana med anor från 1958 på grund av en uppsägning av kommunen, hade blandade känslor under tävlingsdagen.

– Det var en fantastisk tävlingsdag med mycket publik, fint väder och fina lopp. Och banan har nog aldrig varit så fin som i dag. Det var en enorm känsla av glädje över den fina dagen blandat med sorg över att det inte blir fler lopp här nu. Det var nästan så att man var lite tårögd.

Klubben håller fortfarande på att förhandla med kommunen och har kvar ett litet hopp om att kunna återetablera sig på annan plats så småningom.

– Vi får se hur det blir, men vi har ett alternativ för framtiden som vi jobbar på.

Till hundkapp.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...