Fem olika klubbar vann på Järbo

Gästrike Hundkapplöpningssällskap höll avhöll en fin tävlingsdag i helgen som gick med populära Diamatjakten på programmet och fem olika klubbar turades om att vinna lopp. Här följer en rapport från tävlingen från klubbens Isabella Ståhl.

Det var första dagen på länge som Järbo hade soligt väder, efter två veckor med regn (och översvämningar i Gävleborg och framförallt Gävle) så tittade äntligen sensommarvärmen fram på söndagen.  

Natursköna Järbobanan lockade tävlande från hela landet. Foto: Isabella Ståhl

För dagen så var det diamanterna som jagades (Diamantjakten, whippets, reds anm) och med ett sponsrat lopp för greyhounds.  

Vi hade tävlande hundar hela vägen från sundsvall (MIHK) i norr, till Skåne i söder (CIM)  (hundar från Midlanda, Järbo, Stockholm, Västerås, Örebro, Borås, Alingsås och Cimbria. Åtta av tio  banor!). Extra kul med många tillresta utifrån då vi gärna ser lite positiv ”klubbkamp”. Kul för alla och inte minst publiken.

Banan var mycket väl bevattnad och publiken hejade entusiastiskt på de startande hundarna.  

Först ut var det 7HS som visade var skåpet skulle stå med en seger för familjen Berglunds MB Maz (Isac – Wake Up Call) i diamantjakten, tätt följd av Alingsåshunden Lempira.  

Full fart från start med blivande vinnaren MB Maz först ut. Foto: Isabella Ståhl

I det andra loppet, ett graderat lopp, kammade en debutant, Ringo (Sandstorm – Black Rose), hem segern till Stockholmsklubben. Tränar gör Minus Johansson och ägare är Victoria Lundberg.

Ringo vann sitt allra första lopp i karriären! Foto: Isabella Ståhl

I det tredje loppet, fortsatte Stockholm att visa framfötterna och segern i diamantjakten gick till Jonas Svenssons YM’s Luna (Johnny Cash – Havana Club) med en enda hundradel före Örebrohunden HM Magneto. 

Fjärde loppet var ett sponsrat Greyhoundlopp Qetesh Sprint. Här fick Midlandahunden Sweetest Thing (Kerberos Pearl – Mega Megu) till en otrolig start och vann loppet för sin tränare Mikaela Eriksson, med Cimbriahunden Dibaba blott två hundradelar efter.  

I nästa lopp stod diamanterna för dörren igen. Denna gång var det en Örebrohund, Eva Peterssons HM Shere Khan (MB Bootstrap – Soda Chic) som tog hem segern, tätt följd av MB Leia & MB Charmander som dessutom kom i mål på exakt samma tid.

HM Shere Khan hade dagens snabbaste tid på whippetsidan med sina 18,70 (k09). Foto: Isabella Ståhl

I det sjätte loppet fick HM Melo (Elmore – GH Girlpower) till en otrolig start, tätt följd av Loranga Lii och HM Gargamel som jagade ledaren men HM Melo höll sin position genom hela loppet och vann med längder före HM  Gargamel. Segern till SDA-GHK (Alingsås/Göteborg) och Linda Ståhl.

I det sista loppet för dagen och den sista jakten på de vackra diamanterna, fick Alecto till en snabb start ur boxarna, innan MB Aayla (Isac-Wakeupcall) gick förbi på innern och drog iväg från sina  kamrater och vann loppet.  Aayla ägs och tränas av 7HS Jinny Balogh som dessutom fick med sig ett tredjepris från tävlingsdagen genom sin träningsadept Britta.

Fem olika klubbar av de åtta på plats lyckades alltså vinna under dagen och segrarna fördelades enligt följande:

Borås 2, Stockholm 2, Midlanda 1, Örebro 1, Alingsås 1.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...