Första storsegern kom i Avelsloppet

Familjen Bohmans MB Marius Black hade vunnit ett och annat lopp förut – men aldrig något av större dignitet. När han nu gjorde det för första gången passade han på att slå till i det nystartade Avelsoppet för whippets i Örebro.

– Fantastiskt kul. Det var första loppet med segertäcke han vann och extra kul att det var just Svenskt Avelslopp. Det klart största han vunnit, log Stockholmsklubbens Hans Bohman efteråt.

Sedan fanns det en annan kul aspekt på segern:

– Nu är han ju bäst i kullen också. I varje fall för en dag. Det kan vara lite extra kul när vi och de andra som har hundar i kullen tjafsar lite på skoj med varandra på tävlingsbanorna, sa en belåten Bohman.

Prisutdelning i Avelsloppet för whippets. Foto: Maria Kohlscheen/ÖHK
MB Marius Black. Foto: Maria Kohlscheen/ÖHK
Starten i Avelsloppet. Blivande vinnaren i rött täcke, Foto: Maria Kohlscheen/ÖHK

När Örebro hundkapp nu drog i gång Svenskt Avelslopp för whippets visade det sig bli en ren affär mellan sex hundar ur Raceheart’s kull mellan King of my heart och Lady Grey. Och det var ingalunda solklart att det skulle bli MB Marius Black som vann.

– Nej, det var två andra hundar i kullen, Elladora Black och Regulus Black, som var bättre klassade. Det var en överraskning att vi vann. Men sån är hundkappen, sa Hans Bohman som fick beskriva loppet:

– En jämn start där tre-fyra av de sex kom iväg lite snabbare. Sedan var det tre som skiftade positioner lite i ledningen. I sista sväng tog Marius ledningen och sedan lyckades han hålla undan med fem hundradelar. Men kort efter mål var Elladora Black förbi honom, så det var precis så att det gick vägen.

Förstapriset var en segercheck på hyggliga 1800 kronor, segertäcke, guldbuckla och evig ära och berömmelse.

– Jättekul att Örebro tog upp Avelsloppet. Det var några uppfödare som kom överens om att det var dags och bjöd in och jag hoppas att det fortsätter och att det kommer fler kullar till framöver.

Uppfödarna Mike och Martina Berglund (Raceheart’s kennel) var förstås på plats.

– Vi tog ett gruppfoto med alla i kullen som var här och mamma Lady Grey. Ett roligt intitiativ.

Även i övrigt var det en fin tävlingsdag i Örebro, med whippets i fokus, enligt Hans Bohman:

– Flera fina lopp och banan var väl preparerad. Sedan var det ett häftigt lopp med banrekord också.

Bohman syftar på Whippet Debutant Race (Elit) där färske banrekordhållaren HM Galearis (Damien Rice-Airway) utmanades av tre hundar ur Yellowman’s lovande kull mellan Johnny Cash och Havana Club. Till slut var det hemmahunden Galearis som gick vinnande ur den kampen och putsade till sitt eget banrekord på kuppen. Det nya över banans 299 meter lyder 18,71.

Tränar och äger gör uppfödarna Hannemoon själva – K-G Harrysson och Hanne Andersen, Örebro HK.

Hanne Andersen med banrekordhållaren HM Galearis. Foto: Maria Kohlscheen/ÖHK

Samma ägare och tränare (och uppfödare) vann dessutom Flodaskogens Race över medeldistans med HM Magneto (MB Bootstrap – Soda Chic) och tog alltså en dubbel

Det blev ytterligare några bejublade hemmasegrar i Örebro: Eva Stålhammars HM Magica de Hex (MB Bootstrap – Soda Chic), Jörgen E Nilssons HM Akoya (Elmore – GH Girlpower) och Åsa Heldemars Aqua and Wind (Akwey Go-Bye – Daisy)

Dagens näst snabbaste lopp på sprint vanns av MB Bulbasaur (Damien Rice – Wake Up Call) och Rickard Johansson. Närmast slagen var kullbrodern MB Charmander, 13 hundradelar bakom.

Mike och Martina Berglund, som ligger bakom MB-hundarna, fick med sig en seger tack vare MB Marvel (Elmore – MB Elisabeth Swann) som närmast besegrade rutinerade herrarna Admiral Rodney och Banzai.

Övriga segrare var S Nikita (Damien Rice – Darjeeling) med Västeråsklubbens Susanne Petersson, MB Squirtle (Damien Rice – Wake Up Call) med SDA-GHK:s Rigmor Carlsson och Ringo (Sandstorm – Black Rose) med sin ägare Victoria Lundberg, SHS, och tränare Minus Johansson.

Ringo som förresten därmed fortfarande är obesegrad efter sina första två starter i karriären!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...