Derbyfinalister vann på två banor

Derbyvinnaren Ardrahan Justice vann på nytt – i Skellefteå – under lördagen och Derbytrean Ray Ray tog lite revansch genom att ta hem halvklassikern Magentas lopp i Borås mot bland andra Derbytvåan Bernies Joe.

Skellefteå Hundkapp körde en fin tävling med bra klass och fin inramning. Efter en rejäl marknadsföring hade man lyckats få bra med publik till tävlingarna.

– Det var uppåt 200 åskådare och bra tryck på publikplats. Jättekul, berättar Theres Lindström som själv hjälpt till lite med PR inför tävlingen.

Dessutom lyckades hon och Peter bra på banan. Åtminstone med Derbyvinnaren Ardrahan Justice som vann Skellefteå Trofen Rapp Memorial i stark stil på 29,82 över 510 meter.

– Justice gjorde en brutal start och höll undan bra sedan, berättar Theres Lindström.

Loppsponsorn Anne-Lie Källmark kramar om vinnaren Peter Lindtröm efter Rapp Memorial. Foto: Privat
….Ardrahan Justice med pokaler och segertäcke.

De hade även Mr Icepaw till start på sprint, men det loppet gick mindre bra:

– Turbo fick en knölig startraka och hamnade bakom ett tätt fält och kom aldrig till sin rätt, tyvärr.

Ändå var resan till Skellefteå totalt sett hellyckad och inte bara för det sportsliga:

– Det är en bra bit att köra men vi åkte upp på fredagen, sov på ett hundtillåtet Airbnb med strandtomt som vi varmt kan rekommendera för den som vill veta mer, och kickstartade sedan tävlingsdagen med ett iskallt morgondopp i 12-gradigt vatten kl sex på morgonen., skrattar Theres.

Närmast blir det lite vila för hundarna:

– Nu blir det en välförtjänt vila med promenader, lek och lösspring. Sedan får vi se, det finns många fina lopp i kalendern.

Loppet som inte gick så bra för Mr Icepaw, Marex-loppet över sprinterdistans, vanns i stället av Midlandahunden Ohmygod, tränad av Camilla Johansson, på dagens snabbaste tid 17,18 – men det var tajt i mål. Ohmygod vann med en enda hundradel före klubbkompisen The Warrior.

Vinnaren av veteran-SM, Crimdon Hunk (Mustang Mission – Lily Von Sthup), vann Crimdon Rascle Minneslopp för Catrin Sandgren. Åtta hundradel var segermarginalen till tvåan Hawkmoon så ännu ett spännande lopp alltså.

Sandgren tog en dubbel under dagen – hon vann även med importen West End Pat i Trucknik-loppet, för klass 4 på medeldistans.

Taxi Race för klass 3-hundarna vanns av Anne-Lie Källmarks Power Trip (Fernando Bale – Slippery Babs), en hemmahund.

På whippetsidan blev det lite dramatiskt när m16-loppet Lica Race vanns av Royal River (Magni.Maxmillion – Marilynmonroe), ägd och tränad av NHK:s Marie Nilsson, efter att en konkurrent blivit diskvalificerad.

Carola Vånsjö vann Lotteriloppet för k19-whippets med Gås (Zorrino – Kawasaki) som hon både äger och tränar.

I Borås var Magentas lopp över 550 meter för högst klassade dagens stora godbit, med tre Derbyfinalister i startboxarna. Den här gången var det Ray Ray som helt enkelt var bäst för dagen. Michael Lundberg (Stockholmsklubben) var mycket nöjd efteråt:

– Jättenöjd. Nu blir det lätt att åka hem. Visst var det lite av revansch och extra roligt eftersom jag inte trodde att han skulle vinna. Men nu fick han en riktigt bra start den här gången och det betyder mycket, sa Michael Lundberg.

Prispallen i Magentas lopp med Ray Ray överst på pallen. Foto: Max Werdelin

Bakom hamnade nämligen Bernies Joe och Frizz Gerald i lite problem när de sprang ihop i kurvan och sedan blev det tufft att hinna ikapp ledaren.

– Bernies Jake kom starkt på slutet och han är ju lite starkare, men Ray Ray höll undan.

Nu är Ray Ray inkvalad till semifinalerna i 7HS stora höjdpunkt för året, vid sidan om SM, Antes Minneslopp (finalen i Borås 9 oktober). Men det återstår att se om han kommer till start i semifinalerna som går på Åkers kanal.

– Jag är på Mallorca när semifinalerna körs, men jag ska försöka få min vän som handler att starta hunden, förklarar en lite bekymrad Michael Lundberg.

Det näst högsta medeldistansloppet under tävlingsdagen (PRO-loppet över 492 meter) vanns av elithunden Chip’n Dale (Deneview Snowtoe – Hazel O’Hannah) som faktiskt tog sin allra första seger för säsongen. Chip’n Dale såg ut att ha mycket kvar att hämta på banorna när han såg väldigt stark ut och vann på 29,49 mitt i en enorm regnskur då himmelen öppnade sig precis lagom till loppet. Hemmatränaren Ann-Christin Sinkkonen såg med rätta nöjd ut efteråt.

SHS-paret Lars och Anita Wicander hade en fin dag i Borås och vann två av loppen. Say No Moore (No More Legend-Pennys Esmeralda) vann veteranloppet Rocker Mac Memorial i stor stil och sedan ledde talanfulle Avellano (Ballymac Best-Madame) varje meter av ett graderat sprintlopp.

Lars Wicander med Say No Moore och loppsponsor Lena Werdelin. Foto: Max Werdelin

För att göra dagen ännu bättre vann sedan brorsan Mats Wicanders – äger med hustru Åsa – Ivy Hall Express (Joe La Bello – Pennys Esmeralda) ett annat av dagens graderade lopp, efter att ha tagit sig förbi samma tränares (Åsa Wicander) Wi Can Wasp kort före mål. Dubbelseger alltså.

En riktigt spännande duell (eller egentligen två) blev det även i PRO-loppet för whippets över 492 meter, där Rickard Johanssons MB Bulbasaur fångade in ledande YM’s Helix på upploppet. Rickard Johanssons andra hund i loppet MB Regulus Black vann även han sin duell – om tredjepriset – mot MB Clefairy.

Rickard Johansson med två hundar på pallen. Foto: Max Werdelin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...