Framgång för hemmalaget i Örebro

Det var en fin dag för hemmalaget vid Örebros tävlingar på söndagen, en renodlad whippetdag – sex av åtta lopp vanns av hemmahundar och det bjöds bland annat på ett tangerat banrekord och en häftig elitduell.

– En jättetrevlig tävling och även om vädret skrämde bort eventuell publik så var det i varje fall uppehåll lagom till tävlingen och trots att det kommit mycket regn så var banan bra i ordning, berättar Martina Berglund som fick se en rad av sina uppfödningar starta – och tre av dem vinna – under dagen.

Mike Berglund och MB Leia som vann Moon Quake Shake sprint. Nu väntar Kennel Raceheart’s valpar efter just Moon Quake Shake. Foto: Malin Petersson

Själv vann hon och Mike Berglund lämpligt nog Moon Quake Shake sprint – ett lopp uppkallat efter hemmaklubbens stjärna med legendstatus som vunnit Derby, Masters och SM fyra (!) gånger varav tre år i rad i veteranklass. En händelse som såg ut som en tanke, eftersom Berglunds kennel Raceheart’s nyligen parat sin Lady Grey med just Moon Quake Shake.

– En bra tvist på Leias seger som jag inte ens tänkt på själv. Vi hoppas på valpar i början av november och ser verkligen fram emot den kullen, ler Martina Berglund.

MB Leia (Isac – Wake Up Call), som var tvåa i tik-SM i somras efter omöjliga Odd Molly, gjorde ett bra lopp i Örebro.

– Hon fick ingen bra start, men tog innern sedan och bara drog. Hon var jättestark och håller fortfarande sin fina form.

Kennel Racheart’s fick även se MB Loki (Elmore – MB Elisabeth Swann), tränad av ÖHK:s Jan Oscarson, vinna sitt andra lopp i karriären och helbrodern MB Hawkeye, tränad av SDA-GHK:s Kerstin Eriksson vinna sin tredje raka seger och tillika sin första seger på sprint.

– MB Loki höll fantastiskt bra och det var ett riktigt roligt lopp där det skiftade lite i täten och Loki kom starkt på innern på upploppet. MB Hawkeye visade att han har fin fart även på sprint. På medel har han ju tidigare visat att han kan, han kvalade ju in till A-finalen i SM men startade inte där, berättar Martina Berglund.

En av dagens mest spännande dueller utspelade sig i Sandå Sprint Elit där hemmahundarna HM Galearis och S Monkey Man (båda tränade av K-G Harrysson/Hanne Andersen) kämpade om kungatiteln på hemmabanan på sprinterdistansen. HM Galearis har banrekordet, men fick den här gången se sig besegrad av S Monkey Man (Wilson-Darjeeling).

Hanne Andersen fick lyfta upp S Monkey Man överst på pallen. Foto: Malin Petersson

– S Monkey Man hann fram precis på mållinjen, det var riktigt spännande och bara fyra hundradelar från banrekordet, berättar Martina Berglund.

Banrekord blev det nästan också i stayerloppet – det tangerades av Rolf Sundbergs HM Tahiti (Elmore – GH Girlpower) som noterade 50.17 över 738 meter. Efter ledning från start till mål.

Hemmatränaren Jörgen E Nilsson hade en riktigt bra dag. Han tog en dubbel med Staying Power som vann Ponnyverkstan Sprint och Dirham (Invincible – Koruna) som vann ett graderat lopp med åtta hundradelar före Berglunds MB Elisabeth Swann.

Jörgen E Nilsson tog en tränardubbel hemma i Örebro. Foto: Malin Petersson

Glad hemmatränare var även Malin Petersson som fick se sin Santa Teresa (Jamiroquai – Sweet Poppy) vinna sitt första lopp för säsongen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...