Frizz Gerald fick sitt stora genombrott

Han har gjort flera starka lopp under säsongen – men i semifinalen till Antes Minneslopp fick Frizz Gerald sitt definitiva genombrott i den äldre eliten. Han besegrade Greycraft Like, vann loppet och är nu en av favoriterna inför finalen.

– Jag är både imponerad och överraskad. Han gjorde en riktigt stark prestation, berättar tränaren Lina Holmström några timmar efter loppet.

Lina Holmström och Frizz Gerald. Foto: SHS

Tidsmässigt var det inte hans bästa notering, han sprang 32,07 när han vann Homeruns lopp mot bra hundar i början av september. Men 32,25 är mycket bra det också och motståndet var snäppet bättre denna gång.

– Han gjorde sin bästa split någonsin, men kunde ändå inte hinna förbi Greycraft Like som tog starten och ledde med några längder. Men på sluttampen kom han starkt och tog sig förbi. Han ökade lite på bortre långsidan, men hade Traviata i släptåg och jag var lite orolig för henne. Men sedan fick han lite bättre harkontakt och drog på, berättar Lina.

Greycraft Like som inte startat på en månad blev lite stum sista biten och fick ge sig, men är klar för finalen, liksom enda tiken Traviata som svarade för ännu en riktigt stark prestation.

Razldazl Curtis tar sig förbi Ardrahan Justice. Foto: SHS Youtubekanal

I den andra semifinalen glänste Razldazl Curtis som vunnit Antes Minneslopp två år i rad och går för sin tredje raka seger, en prestation som i så fall kommer att bli extremt svår att kopiera i framtiden. Juergen Stankewitz hund som bland annat vunnit på Shelbourne Park och varit finalist i Irish Cesarwitch Open 600, misslyckades nyligen i Svenskt Greyhound Derby, men tog revansch på den svenska eliten den här dagen på Åkers kanal.

Det var dock inte några stora marginaler till den mycket starka tvåan Ardrahan Justice.

– Justice split var oslagbar och han tog ledningen. Men Curtis gled upp i ryggen på honom , väntade på luckan och drog sedan när den kom invändigt in på upploppet. Han gjorde ett kanonlopp. Men det gjorde Justice också, jag tror att han gick sin bästa tid på 550 meter, säger Lina Holmström.

Juergen Stankewitz och Razldazl Curtis. Foto: SHS

Med till finalen som trea i semin kom svenskfödde Trap Shadow, som därmed kan lägga ännu en stor final till sin redan fina meritlista.

Maximal otur hade Jan Hansen/Ewa Johansson som fick se sina båda semifinalister Bernies Joe och Bernies Jake komma fyra i var sin semifinal.

Nästa helg är det alltså finaldags och Lina Holmström kommer att få en nervös vecka:

– Det känns väldigt bra i dag och jättekul att Frizz Gerald är en av favoriterna efter det här, men jättenervöst också. Matte har inga tävlingsnerver, ler hon.

Hon tror dock att Razldazl Curtis kommer att vinna Antes Minneslopp – igen.

– Han såg mycket stark ut i dag. Sen hoppas jag själv på en pallplacering. Gerald är fortfarande lite grön och det ska klaffa så att han kommer bra iväg från start och hittar rätt väg under loppet.

Klara för finalen i Antes Minneslopp:

Razldazl Curtis (regerande mästare). Stam: Makeshift – Razldazl Pru. Ägare: Juergen Stankewitz, Tyskland. Representerar 7HS i Sverige.

Ardrahan Justice. Stam: Ballymac Vic – Ardrahan Espreso. Ägare: Peter och Theres Lindström. Klubb: SHS.

Trap Shadow (enda svenskfödda). Stam: Canis Majoris – Ballymac Camp (uppfödd av Stella Dogs). Ägare: Maria och Peter Blomkvist. Klubb: SHS.

Frizz Gerald. Stam: Laughil Blake – Droopys Frizz. Ägare: Lina Holmström. Klubb: SHS.

Greycraft Like. Stam: Over Limit – Stunning Tina. Ägare: Team Greycraft. Klubb: SHS.

Traviata (enda tiken). Stam: Holdem Spy – Mustang Chick. Ägare: Ravage Kennel. Klubb: 7HS.

På medeldistans bjöd ytterligare ett par riktigt fina prestationer under dagen. Team Greycrafts Best of Best, som troligtvis är allra bäst på sprint, flög iväg i en väldig fart och vann till slut på goda 32,94 en bra bit före övriga. Taisto Aalto-tränade Stunning Rose ledde hela vägen på ett bra sätt och vann på 32,93 trots att hon uppvaktades av Toka genom hela loppet. Men allra vassast, vid sidan av huvudloppen, var Nils Bohman-tränade Kashira (Space Barley – Yu Baba) som noterade segertiden 32,56.

På sprint var Catarina Söderstens Cabra Slayer allra bäst när han vann på utmärkta 18,59 och höll starka utmanare som Mr Icepaw och Skorpios ifrån sig.

Kari Lius-tränade Stunning Adele visade fin form när hon var överlägsen i Emerald Express Veteran-loppet på 18,70 och före detta coursinghunden Wi Can Wasp (Mats Wicander) gjorde sitt bästa lopp hittills på rundbana med en seger på 18,88. Debutanten Cool Cat (Greycraft Sound-Greycraft Queen) som ägs av Jeanette Frid imponerade med att vinna direkt efter en tuff duell mot Napoleon. En hundradel skiljde i mål.

På whippetsidan var det säsongsfinal för Diamantjakten och det bjöds ett flertal fina och spännande lopp med fina prestationer.

Dagssnabbast var Eva Peterssons MB Charmander (Damien Rice – Wake Up Call) som höll undan för Wilson DK på k09-tiiden 20,37. Men snabb vinnare var också Jinny Baloghs MB Butterfree (Damien Rice – Wake Up Call) som gick 20,85 och därmed sin bästa tid på drygt ett år på 320 meter. Men då ska det påpekas att hon haft valpar under tiden. Nu har hon onekligen hittat formen igen.

MB Charmander med handler Katarina Nilsson. Foto: SHS

Familjen Bohmans MB Marius Black (King of my heart – Lady Grey) noterade också en k11-tid som vinnare i sitt lopp. 20,93.

Noteras bör också att Victoria Lundbergs Ringo (Sandstorm – Black Rose) tog sin femte (!) raka seger och fortfarande är obesegrad.

Återstående whippetlopp vanns av Pernilla Rosenbergs Glen Nevis (Yann – Anfield Road), Kjell Johanssons MB Arcturus Black ( KIng Of My Heart – Lady Grey) och Torbjörn Stålebergs S Trazan Boy (Damien Rice – Darjeeling).

Diamantjaktens vinnarhundar 2021 med sina segertäcken. Foto: Minus Johansson

Diamantjaktens slutställning den här säsongen blev enligt nedan:

HANE

1:a Hannemoon HM Shere Khan

2:a Raceheart’s MB Charmander

3:a Steel Success S Der Kommissar

TIK

1:a Raceheart’s MB Maz

2:a Raceheart’s MB Butterfree

3:a Raceheart’s MB Leia

VETERAN

1:a Raceheart’s MB Elisabeth Swann

2:a Flodaskogens Gozzen

3:a Raceheart’s MB Davy Jones

ROOKIE

1:a Raceheart’s MB Scarlet

2:a Tre Hjärtans Britta

3:a Yellow Man’s YM’s Luna

TRÄNARE

1:a Mike Berglund

2:a Jinny Balogh

3:a K-G Harrysson

UPPFÖDARE

1:a Raceheart’s

2:a Hannemoon

3:a Steel Success

BÄSTA KLUBB

7HS Borås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...