Razldazl Curtis tredje raka i Antes

Det blev tysktränade gästen Razldazl Curtis som tog hem storloppet Antes Minneslopp på Borås Greyhound Park i lördags – för tredje gången i rad. En enorm prestation som lär bli oerhört svårslagen.

Antes Minneslopp har körts sedan 2010 (första vinnaren var Hades Pearl) men i nuvarande form, i Antes Minnesförenings regi, har det bara körts fyra upplagor.

Den första vann Tyrur Lam. Sedan har alltså Razldazl Curtis vunnit resten… I lördags blev det tredje raka finalsegern.

– Han skrev historia. Det var tajt på startrakan, men sedan fick Curtis fritt och då var saken klar. En riktigt stor prestation, säger Palle Werdelin i Antes Minnesförening som i mångt och mycket står bakom den här tävlingsdagen.

Greycraft Like tog ledningen i loppet, men utmanades hårt av både Ardrahan Justice och Razldazl Curtis. Efter att startröken skingrats hade Justice tvingats släppa tätstriden och Razldazl Curtis tog sig snabbt förbi ledande Greycraft Like.

Sedan var loppet över.

Juergen Stankewitz-tränade Razldazl Curtis vann lätt till slut, med Greycraft Like som stark tvåa och formstarka topptiken Traviata som trea i mål.

– Det var ett svårtippat lopp på förhand, men Curtis visade sin klass. En fantastisk hund, berömmer värdklubben 7HS ordförande Ewa Johansson.

Razldazl Curtis överst på pallen – igen – i Antes Minneslopp. Foto: Max Werdelin

Själv hade hon otur med marginalerna i semifinalerna och fick se sina båda hundar komma fyra och därmed missa den stora finalen. Men i stället vann de var sitt sidolopp under finaldagen. En snygg dubbel.

Bernies Jake tog hem stora sprintloppet Fotosprinten, före positiva rookien Alonso (Ballymac Best-Madame) och Tomas Olsson-tränade The Warrior (Space Barley-Farkland Willow). En av favoriterna, Mr Icepaw, hade otur och gick omkull i kamp om tätplaceringarna i kurvan – men var enligt uppgift oskadd och mådde bra efter loppet.

Bernies Jake tog hem Fotosprinten, sponsrad av banfotografen Max Werdelin

Banrekordhållaren Bernies Joe tog en säker seger i Ankis Consolation. Tvåa här stockholmshunden Kashira, tränad av Nils Bohman och trea Michael Lundbergs Ray Ray.

– Jag är såklart väldigt stolt över mina pojkar, men det är jag alltid oavsett hur de blir placerade. Det är såklart inte illa att ta en dubbel en sån här dag, det var kul. Lite revansch också efter de snöpliga fjärdeplatserna på Åkers senast, summerar Ewa Johansson.

Både Ewa Johansson och Palle Werdelin var väldigt nöjda med tävlingsdagen i sin helhet.

– Det var lyckat och väldigt trevligt. Vi hade en del publik och alla verkade glada och nöjda, säger Ewa.

– En fantastisk tävlingsdag och fantastiska lopp. För mig var det nog den roligaste dagen i år med så hög kvalitet rakt igenom. Och pricken över i:et var när vi delade ut antidrogstipendiet, för Jessica som fick det blev väldigt rörd, berättar Palle Werdelin.

Stipendiet från Antes Minnesförening gick den här gången till Jessica Vikberg, ordförande i RNS (ideellt riksförbund som jobbar för ett narkotikafritt samhälle) och kvinnan bakom podcasten narkopodden. Stipendiet är på 3600 kronor.

På greyhoundsidan avgjordes ytterligare ett fint lopp. Yu Babas Girlopwer vanns av Alingsåshunden Keop’s Una-Y (Keop´s Pascal – Keop´s Rolex) tränad av Lasse Feiff.

Största loppet på whippetsidan var Antidrogloppet, ett inbjudningslopp med topphundar från både Sverige och Danmark. Segern gick till Hanne Andersens (Örebro HK) HM Galearis (Damien Rice – Airway) som var en dryg tiondel före färske EM-vinnaren i unghundsklassen YM’s Nitro (Johnny Cash – Havana Club) tränad av Michael Willén från SHS. På tredje plats kom bästa danska gästen CR Amanda.

Hanne Andersen och HM Galearis vann Steel Success-sponsrade Antidrogloppet.

Rocktober Stayer över mastiga 780 meter tog hemmahunden MB Bulbasaur (Damien Rice-Wakeupcall) hand om åt sin tränare Rickard Johansson. Sedan var det mycket tajt om övriga pallplaceringar mellan tre hundar: MB Anakin, MB Leia och MB Butterfree.

Avelshanen Damien Rice fick se en tredje och en fjärde (!) avkomma som (delade) vinnare när S Tarzan Boy (Damien Rice – Darjeeling) och MB Squirtle (Damien Rice-Wakeupcall) inte gick att skilja åt i Hälsoloppet. S Tarzan Boy tränas av Torbjörn Ståleberg från SHS och MB Squirtle av Rigmor Carlsson från SDA-GHK.

Det blev för övrigt även en femte Damien Rice-vinnare under helgen, för när GHS körde sina söndagstävlingar på Järbobanan vann S Tarzan Boys kullsyskon S Der Kommissar (Damien Rice-Darjeeling) Äggaracet åt sin tränare Thomas Persson från SHS.

Mer om Gästrikeklubbens tävlingar i ett separat inlägg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...