Fin dag för Kennel Qetesh på Järbo

Gästrike hundkapplöpningssällskap hade en av sina profildagar på söndagen med bland annat ett av de äldsta loppen i klubbens historia, Gästrike Trofén, samt Ståhl/Täges Minneslopp. Det senare vanns av Katarina Lindberg som hade en fin dag, både som tränare och uppfödare.

Familjen Täge började sin kapplöpningskarriär i början av 1980-talet som av en liten slump och var då medlemmar i SHS. De startade samtidigt en framgångsrik kappuppfödning under namnet kennel Gaxes.

Familjen Ståhl köpte sin första hundkapplöpningshund 1974 och var en av de första familjerna som startade Gästrike hundkapplöpningsklubb med sitt invigningslopp år 1975. Klubben gick med i SHCF 1978).

Båda familjerna har haft flera snabba och vinstrika hundar och även erhållit flera titlar. Men eftersom ingen av dessa familjer finns med oss i livet idag, startades Ståhl/Täges minneslopp till deras ära.

Gästrike Trofén är alltså ett av de äldsta loppen i GHS historia och började köras redan runt år 1983. Loppet, på medeldistans, har länge varit ett eftertraktat lopp för många nya licenstagande hundar som är lägst klassade inom greyhound  som är på väg upp i sin karriär.

Det har tidigare innefattat två semifinalslopp inför själva finalloppet som hölls helgen därefter. Trofén avgörs alltid på hösten. Gästrike Trofén berikades idag med hundar från VHS, ÖHK, MiHK, SHS och GHS.

Den här gången vanns Gästrike-Trofén, sponsrad av Kennel Qetesh, av Midlandas Mikaela Eriksson och Sweetest Thing (Kerberos Pearl – Mega Megu).

Sweetest Thing och Mikaela Eriksson. Foto: Isabella Ståhl.

Loppets sponsor, Qetesh Kennel (Katarina Lindberg, GHS-tränare), hade för övrigt en strålande tävlingsdag med tre egna uppfödningar överst på pallen. Hon vann dessutom två av loppen själv, som tränare.

Katarina Lindberg och Romeo’s Amber. Foto: Isabella Ståhl

Katarina fick först se sin Romeo’s Amber (Stunning Romeo – Secret O´Sarah) vinna det högst rankade sprintloppet Ståhl/Täges Minneslopp (se loppets historia ovan) med god marginal före Ohmygod från Midlanda.

Dessutom vann Fly’n Fiona (Deneview Snowtoe – Hazel O´Hannah) ett graderat lopp för lite lägre klass.

Hemmaseger blev det även i det högst klassade medeldistansloppet där den tredje Qetesh-uppfödningen vann: Swedish Secret (Stunning Romeo – Secret O`Sarah), tränad av Monica Nyman.

Det högst rankade whippetloppet i Järbo vanns av Jonas Svenssons YM’s Luna (Johnny Cash – Havana Club) som dock fick sträcka på sig för att hålla undan med sex hundradelar före Deacon Storm.

YM’S Luna vann det högst klassade whippetloppet. Foto: Isabella Ståhl

Äggaracet vanns av S Der Kommissar (Damien Rice-Darjeeling). Tränare är Thomas Persson från SHS.

På whippetsidan vann även HM Akoya (Elmore-GH Girlpower), tränad av ÖHK;s Jörgen E Nilsson, Midlandatränaren Anneli Thunbergs Citrin (Knickerbockers – Ambra) samt hemmahunden Orion (Twyborn Big Ben – Quick Dance) tränad av Anna-Karin Sundqvist.

Fotnot: Detta inlägg är skrivet i samarbete med Isabella Ståhl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...