23 från Kennel Raceheart’s i Borås

Det bjöds whippetbonanza på Borås Greyhound Park i lördags – och extra kul var det för Kennel Raceheart’s som hade 23 egenuppfödda hundar anmälda till tävlingsdagen. Det kan vara någon form av rekord.

– En oerhörd känsla att se så många på samma tävlingsplats. Fantastisk. Visst kan det vara rekord, men det vågar jag inte säga helt bestämt, vi var ganska många på en tävling i Alingsås också. Men frågan är om det var lika många som här, förklarar Raceheart’s Martina Berglund.

– Det var ganska tufft att hitta tid för att få ihop alihop på en bild, men det var verkligen roligt att få till den bilden!

Hela Raceheartsgänget i Borås… Foto: Martina Berglund

Som tävlingsledare var hon överlag stolt över arrangemanget hos 7HS och apropå rekord:

– Det var årets största tävling. Hittills i varje fall. 66 whippets anmälda och 35 greyhounds, sedan var det förstås några som inte fick lopp. Och 18 lopp på programmet, även om ett utgick och ett avbröts. Men bortsett från det så flöt det på riktigt bra hela dagen och extra kul var att vi lyckades med målet att få till en bra breddtävling.

När det gäller uppfödningarna från Raceheart’s kunde Martina och Mike Berglund glädjas åt att se 15 av dessa komma på prispallen under eftermiddagen.

Extra minnesvärt?

– En hel del. Riktigt kul var att Kerstin [Eriksson, från SDA-GHK] tog en dubbel och vann både med MB Hawkeye (Elmore – MB Elisabeth Swann) och MB Bootstrap (Damien Rice – Wake Up Call).

Den förstnämnde vann Kråkwhippen (medeldistans) och den senare ett graderat sprintlopp. Båda på elittider.

Kerstin Eriksson med en av sina två vinnare under dagen. Foto: Max Werdelin

– Sedan var det extra kul att vi hade två debutanter. MB Thor och MB Rogue, som inledde sina karriärer på rundbana med var sin tredjeplats.

Från samma kull, Raceheart’s senaste, mellan Elmore och MB Elisabeth Swann, startade en handfull hundar och två av dem kom att flankera mamma MB Elisabeth Swann på prispallen i k14-loppet MB Sprinten.

– Ja och så vann vi ju två lopp själva, lätt att glömma mitt i alltihop, ler Martina och syftar på egenägda adepterna MB Scarlet (Elomre-MB Elisabeth Swann) och MB Maz (Isac – Wake Up Call).

Lite smolk i glädjebägaren var förstås det avbrutna loppet, där Richard Johanssons MB Bulbasaur gick omkull och blev skadad. Men någon dag senare kom positiva rapporter:

– Inget brutet enligt röntgen och han är uppe och går och verkar må bättre. Det var skönt att höra, säger Martina.

På whippetsidan tog även Team Räserfräsarna från SHS en dubbel, med Moonshine Blue som var riktigt på hugget i Höstlotteriet-loppet och vann på en elittid (m10) och egna uppfödningen S Tarzan Boy (Damien Rice – Darjeeling) som vann ett graderat lopp. Dessutom med egenägda MV Davy Jones som tvåa.

Team Räserfräsarna med sin Moonshine Blue. Foto: Max Werdelin

Linda Ståhl från SDA-GHK vann Trullewhippen med HM Melo (Elmore – GH Girlpower). Ann-Christine Held från Cimbria vann Hälsoloppet med Harry Lime och det lägst klassade loppet – men med fina prispengar – (PRO-loppet) gick till El Vegas (El Del Piero – El Roquepine), ägd av Maria Johansson, SDA-GHK, och tränad av C.Sjöberg-Lagerström.

Samma tränare hade dessutom en vinnare i El Mount Adamello (El Dorado – El Royal Tiffany) i MB-loppet för K18.

– En stor eloge till klubbens släpharegrupp som sponsrat PRO-loppet, inbjudet nerifrån, som blev riktigt fint, berömmer Martina Berglund.

På greyhoundsidan bjöds också en rad riktigt fina lopp.

Västgötaloppet för högsta klassen på medeldistans (550 meter) vanns av Greycraft Like som verkligen hittat toppformen igen och noterade starka 32,21. Ägare/tränare Sabina Kleväng Callert (SHS) kunde dessutom glädjas åt att egna uppfödningen Killer Queen (Greycraft Sound-Greycraft Queen) tog andraplatsen i det prestigefulla loppet.

Greycraft Like vann Västgötaloppet och tycks vara i sitt livs form. Foto: Max Werdelin

Debutantloppet för rookies på sprint vann Peter och Theres Lindströms (SHS) Mr Icepaw, en tiondel före svenskfödda duon Trap Shadow och Alonso.

Mr Icepaw – en stark kandidat till Årets Rookie – flankerad av två mycket lovande svenskfödda talanger. Foto: Max W

Långloppet 7HS-stayern gick till hemmahunden Bernies Joe, som tycks ha specialiserat sig på de långa distanserna så här mot slutet av säsongen. Han vann även ett lopp i danska Kallerup härom veckan på stayerdistans.

Fler vinnare: Dala Diablo från Dala Racing (SDA-GHK) vann ett graderat sprintlopp.

Hemmasegrar blev det för Ann-Christine Sinkkonens Chip’n Dale (Deneview Snowtoe – Hazel O’Hannah) i Höstlotteriet-loppet över 492 meter och för Monica Hagberg-tränade Havannagila i Moment of Truth-loppet på samma distans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...