Dubbelseger för Lindströms

När Borås GP slog upp portarna igen efter SM-veckan var Peter och Theres Lindström på plats med sin vinnare av sprint-SM Mr Icepaw. Han vann igen – och dessutom tog Lindströms en dubbel när Ardrahan Justice vann sitt lopp på en topptid.

Mr Icepaw gick ut i Borssprinten och såg ut att ha lite av en straffspark. Han vann loppet, men fick oväntat tufft motstånd av Blidinigia Racings talang Luolanto.

– Mr Icepaw tog sin fjärde raka vilket såklart alltid är roligt. Men det som var riktigt roligt denna gång var att en nykomling utmanade i kurvan och det var oerhört spännande ett tag, sa Theres Lindström efter loppet.

Mr Icepaw och Theres Lindström överst på pallen. Foto: Max Werdelin

Ardrahan Justice lyckades inte fullt ut i finalen av öppna SM, men den här gången var han obeveklig och slog nyblivne banrekordhållaren Bernies Joe och SM-tvåan Bernies Jake. Klockan stannade på utmärkta 28,84.

– Ardrahan Justice har varit oerhört pigg här hemma och efter fjorton dagars vila visste vi att han var taggad. Veckan innan var han busig, kelig leksen och otroligt pigg vilket bådade gott. Att han skulle vara i fin form när han skulle möta hemmaklubbens topphundar tillika barnrekordhållare och SM-tvåa visste vi alltså men han överaskade och tog spets direkt och sprang sedan ohotad i mål på en kanontid, dessutom tog han personbästa på en väldigt tung bana. Riktigt roligt att han visat oss redan innan att han var i fin form, berättade Theres.

Nu väntar närmast två stora uppgifter på Åkers kanal för Lindströms hundar.

– Båda bröderna har ett väldigt lika springstil. De är startsnabba men kan ändå hålla distans så tävlingsmässigt försöker vi hålla isär dem så de skall slippa möta varandra vilket blir bra nästa vecka då båda två kan springa medeldistans i Stockholm. Då Mr Icepaw är debutant så finns det ett lopp för högst klassade debutanter och Ardrahan Justice hoppas vi tar en plats i klassikern St Eriks. Vi tror att det kommer ta några gånger för Mr Icepaw som endast sprungit medel en enda gång att släppa vanan att haren inte stannar efter ett varv, så vi får se hur det går denna gång, det är debutanter och de är alla under utveckling vilket gör det hela extra spännande att se hur unghundar blommar ut och utvecklas, precis som vi fick se Lualanto nu i Borås.

Extra kul i Borås var också att Emelie Wikströms Dala Diablo (Robert Jansson tränar) hittade tillbaka till vinnarcirkeln. Droopys Jet-sonen vann sin debut för drygt ett år sedan, men efter det har det varit en del krångel och stolpe ut. Men nu kom alltså andra segern i Hälsloppet och fler är säkert att vänta.

Emelie Wikström och Dala Diablo. Foto: Max Werdelin

Christian och Monica Hagbergs Macarena var finalist i tik-SM, men efter en imponerande seger i semifinalen fick hon det inte att stämma på finaldagen. Nu blev det emellertid en ny seger i ett sprintlopp. Tvåa här förresten en lovande debutant – Jeanette Rosbergs Dibaba (Ballymac Best-Madame).

Team Hagberg fick precis som Team Lindström en dubbel med sig från tävlingsdagen. Traviata, även hon finalist i tik-SM (tvåa i finalen) hann precis fånga in ledande Flying Fifi innan mållinjen.

Christian Hagberg med en av sina två vinnare: Traviata. Foto: Max Werdelin

Dagens enda whippetlopp vanns av Marlene Hasselströms Ronja Rövardotter.

Det var få lopp och tunna fält på båda banorna som körde den här dagen, vilket troligtvis berodde på hundar och tränare som passade på att vila upp sig efter SM och ladda för kommande täta tävlingsprogram. Förutom 7HS (Borås) lyckades även Skellefteå Hundkapp genomföra en mindre tävlingsdag.

Sofia Lundberg-tränade talangen Secret Lover (Stunning Romeo – Secret O´Sarah), som visade upp sig med två segrar under SM-veckan, hämtade nu sin tredje raka i Marramas lopp.

Nina Brännströms Rally (Vans Viking-Hjärta) gladde sin ägare och tränare med att ta sin allra första seger efter ett spännande upplopp mot Lena Klöfers Maria Maruschka (Kerberos Pearl-Megas Magu) i Arken Zoos lopp. Bara fyra hundradelar skiljde hundarna åt på mållinjen.

Whippetloppen vanns av Minus Johanssons Heart of Gold (Hoptical Illusion – Vesper Lynd) och Carola Vånsjös Gås (Zorrino – Kawasaki).

Tyvärr har bloggen inte lyckats hitta några bilder från Skellefteås tävlingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...